Turism

Foto. În premieră, zburăm spre Hammamet (Tunisia) de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Foto. În premieră, zburăm spre Hammamet (Tunisia) de pe Aeroportul Internaţional Timişoara
Adora Beauty

Printre noutățile anunțate de către reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara pentru acest sezon estival în ceea ce privește cursele charter se numără Tunisia – Hammamet. Vor fi curse săptămânale, sâmbăta, începând din 25 mai.

Hammamet este un oraș-stațiune de pe coasta Mării Mediterane situat la 65 km de capitala Tunis, în partea de sud est a peninsulei Cap Bon. După cum spune și denumirea (hammam însemnând baie în limba turcă), plajele întinse, apa clară și caldă au făcut din această zonă o destinație favorită încă din perioada islamică.

De la începutul secolului al XX-lea orașul devine una dintre stațiunile turistice reprezentative ale țării. Ca majoritatea orașelor tunisiene și Hammamet are o Medina înconjurată de fortificații și datând din secolul al XV-lea, cu fortăreața sa (casbah), și nelipsitul souk.  Sunt două axe principale în Hammamet: bulevardul Habib Bourguiba și bulevardul Republicii, foarte aproape de centrul orașului. La vest se află Kasbah, iar la nord, Piața Eroilor unde se află un mic monument asemănător turnului Eiffel, în amintirea eroilor căzuți în războiul de independență.

Viața de noapte din Hammamet este spectaculoasă și la fel de faimoasă ca și plajele. Puteți circula cu ușurință prin oraș, cu taxiul sau cu trenul Noddy, amândouă fiind ieftine.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*