Eveniment

Centrul Timișoarei a prins culoare

Centrul Timișoarei a prins culoare

Centrul Timișoarei, mai colorat ca niciodată! A început festivalul Timfloralis.

În premieră în acest an, Festivalul florilor are loc în trei piețe din centrul orașului, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii. Printre atracții se numără acoperișul din umbrele colorate, fântâna cu pești din Piața Victoriei a fost împodobită cu 22.000 de flori natural și a costat 17.000 de euro.

Pentru Caruselul din fața Operei, executat de un designer olandez, s-au folosit 27.000 de fire de flori. Acesta a costat 38.000 euro. În Piața Libertății, a fost amenajată o “alee a fericirii”, realizată din mai multe arcade decorate cu 10.000 de flori viu colorate. În Piața Operei a fost instalat și un foto corner, dar și o construcție florală care anunță venirea primăverii prin reproducerea abstractă a unui cuib. În premieră, în Piața Unirii a fost amenajată o fântână împodobită de florista Ella Fodor printr-un concept captivant și inovativ. „Searching for Happiness (În căutarea fericirii)” este proiectul ce va putea fi admirat în fața Muzeului de Artă, o capodopera realizată de către Alina Nagy Ghinea.

În total, bugetul pentru organizarea evenimentului a fost de 100.000 euro.

“Toate proiectele sunt impresionante și executate după cele mai noi și în tendință curente floristice. Echipele care au lucrat la aceste proiecte cuprind aproximativ 150 de persoane. Pregătirile și montajul au început de luni, dar la proiecte se lucrează din luna decembrie. În această perioadă este o cerere foarte mare pe bursa de flori, florile noastre au fost comandate încă din luna februarie”, a transmis, primarul Nicolae Robu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*