Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara primește de la Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, 10 milioane lei pentru modernizarea Secției de terapie intensivă. Vorbim de aparate de ventilație mecanică, unul pentru copii sub 10 kg și alte aparate de ventilație pentru adulți.
„Această investiție vine ca o gură de aer majoră, deoarece acele aparaturi pe care le-am primit prin programul de Banca Mondială în 2009 s-au uzat. Sperăm că, cu această ocazie să nu mai fim nevoiți să refuzăm pacienți critici”, a transmis Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de boli Infectioase Timisoara.
Potrivit managerului spitalului, în ceea ce privește programele de sănătate, la Victor Babeș se derulează patru programe. Este vorba despre Programul de terapie intensivă, Programul de tratament al infecției cu HIV SIDA și oncologie, Programul de boli rare de hipertensiune pulmonară și Programul național de TBC. „Astfel, se va derula un program de screening și tratament precoce al TBC până în 2023. Va exista și o caravană mobilă care va ajunge în cele mai îndepărtate colțuri și localități din Timiș”, a mai precizat medicul Voichița Lăzureanu.
Pe de altă parte, Spitalul Municipal Timișoara va primi un accelerator liniar de generație nouă care costă 1,6 – 1,8 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de către Octavian Mazilu, seful Clinicii de Chirurgie și Oncologie de la Spitalul Municipal Timișoara. „Sănătatea din Timiș și din România trece printr-o perioadă bună, față de cum era în urmă cu câțiva ani, fiindcă este o politică mult mai implicată a guvernului în domeniu. În primul rând, salariile angajaților au crescut și astfel permite rămânerea în sistem a oamenilor valoroși, iar cei care îi formează învățământul medical să nu mai plece. Bineînțeles, specialiștii buni au nevoie și de o dotare corespunzătoare. Programele pe care le desfășoară Ministerul Sănătății sunt corecte și benefice”, a spus medicul Octavian Mazilu, seful Clinicii de Chirurgie și Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.