Administrație

Operatorii reţelelor de comunicaţii au la dispoziție mai puțin de o lună să trecă în subteran cablurile

Foto: Octavian Pintean

ATENȚIE! Operatorii reţelelor de comunicaţii au termenul limită data de 15 mai, până când trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii din zona centrală a Timişoarei. Dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate.

Îi rugăm pe cetăţenii, instituţiile publice şi societăţile comerciale din zona centrală, care au probleme cu transmisiile de voce/date, să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran. Menţionăm că s-a început din zona centrală, deoarece operaţiunea face parte din procesul de pregătire a Timişoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021”, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara.

 Se va acţiona pe o întindere ceva mai amplă decât strict zona centrului istoric, respectiv de la bd. V. Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, cablurile au fost trecute în subteran deja, canalizaţia fiind realizată în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene. În această zonă mai sunt de preluat în subteran cabluri în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin, unde se va acţiona în această perioadă. Vor urma străzile M. Eminescu, bd. CD Loga, străzi din zona Michelangelo-Pârvan.

 După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, se va intra în cartiere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*