Economic

CCIA Timiș face înscrieri în Programul Virtual Power Plant

CCIA Timiș face înscrieri în Programul Virtual Power Plant

În calitate de partener oficial în România al Programului Climate KIC, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Societatea Maghiară de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd (M16) anunță începerea înscrierilor în Programul Virtual Power Plant, care va fi implementat în România în perioada aprilie-noiembrie 2019.

Virtual Power Plant (VPPP) este un program de eficiență energetică în cadrul căruia a fost construită cea mai mare centrală electrică din Ungaria. VPPP a realizat proiecte în valoare de 10 milioane de  euro destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficiența energetică și energia regenerabilă.

Ideea din spatele colectării  eficienței energetice și de energie regenerabilă în cadrul unei centrale electrice virtuale este de a oferi vizibilitate acelor proiecte care au ca rezultat scăderea consumului de energie.

Recunoscând și făcând vizibilă eficiența energetică, consumatorii pot fi motivați să se gândească la modul în care își pot reduce consumul de energie în timpul activitățiilor zilnice.

Din 2011, partenerul MI6 a operat acest sistem de merit al companiilor, numărul acestora ajungând la 8.500 în anul 2017.

Marile companii partenere, cum ar fi Audi, Opel, Continental, Honeywell, GE sau T-Systems s-au implicat și au fost colaboratori activi ai programului, prin îndrumare și schimb de bune practici în domeniul eficienței energetice și a proiectelor de energie regenerabilă.

Prin Programul CLIMATE KIC, cu sprijinul CCIA Timiș, managerii de programe se extind în România unde colaborează cu profesioniști locali din domeniul eficienței energetice ca auditori externi.

Firmele interesate să se alăture acestui proiect sunt rugate să completeze chestionarul disponibil la adresa: www.mi6.hu/cciat.

Termen limită de confirmare: 26 aprilie 2019.

Informații suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.

www.climate-kic.org

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*