Cultură

Patru nume noi au fost anunţate marţi la JazzTM

Patru nume noi au fost anunţate marţi la JazzTM
Adora Beauty

Experimentează energia vibrantă a Timișoarei, ascultă artiștii tineri care dezvoltă genurile muzicale creând fuziuni ce cresc un nou public de jazz cu influențe neo soul, afrobeat, grime și muzică electronică.

Numele noi anunțate pentru ediția cu numărul 7 sunt:

Laura Mvula

Yussef Dayes

Moses Boyd Exodus

Barabás Lőrinc Quartet

Laura Mvula

“Dumnezeule, iubesc albumul tău, e atât de bun!” spune Elton John despre albumul “Sing to the Moon” al Laurei Mvula și suntem convinși căși publicul JazzTM va simți la fel. Cu 22 de nominalizări (printre care 2 Mercury Prize, 7 MOBO Awards și 3 BRIT Awards), colaborări cu artiști precum Quincy Jones, Stevie Wonder, Gregory Porter, David Byrne, Snarky Puppy, Jamie Cullum, Tinie Tempah, Robert Glasper, Metropole Orkest, Jacob Collierși Tom Jones, Laura Mvula este vocea “ce-ți face inima să sară o bataie.” (The Guardian).

Cântăreață și compozitoare britanică, născută în 1987, absolventă a Conservatorului din Birmingham, Laura,și-a format primul grup dejazz/neo-soul în 2008și a lansat primul album solo în 2013 ce a fost urmat de un succes mondial.

A cântat pe scene precum Glastonbury (scena principală, de 2 ori), North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival și a fost invitată la concertele de gală de la Premiile Nobelși BBC Proms.

Cu o aprobare publică din partea lui Prince, care i-a și cântat piesa “Green Garden”în cadrul unui concert de-al său, fiți pregătiți să fiți uimiți de această cântăreță la JazzTM.

Yussef Dayes

Yussef Dayes, a ajuns la notorietate împreună cu frații lui Ahmad și Kareem în grupul de jazz cu influențe de afrobeat United Vibrations. Mai apoi prin colaborarea cu Kamaal Williams s-a născut proiectul Yussef Kamaal, al cărui album, “Black Focus” a devenit unul dintre cele mai ascultate înregistrări care au ieșit din noua scenă londoneză de jazz.

“Love Is The Message” este superbul său debut solo. Single-ul, produs al unui jam session ce a adunat deja peste 1.2 milioane de vizualizări pe Youtube, îl are pe Dayes în colaborare cu pianistul și compozitorul Alfa Mist, pe Mansur Brown la chitarăși Rocco Palladino la bas.

Colaborările lui Yussef din cadrul proiectelor Youssef Kamaalși United Vibrations au dezvoltat o întreagă nouă scenă de ascultători tineri de jazz arătând diversitatea genului și propulsându-l totodată pe Dayes în rândul artiștilor de urmărit.

Moses Boyd Exodus

Una dintre vedetele scenei londoneze de jazz, bateristul Moses Boyd, s-a stabilit rapid la jumătatea anului 2010 ca lider de trupă, compozitor și colaborator a cărui afinitate pentru alte genuri precum muzica grime și electronică, a ajutat la distincția abordării sale inițiale.

A format duo-ul Binker & Moses alături de saxofonistul tenor Binker Golding, iar albumul lor de debut din 2015, “Dem Ones”, a câștigat premiul Best Jazz Act la premiile MOBO. În același an, Boyd a lansat primul EP al trupei Exodus (“Footsteps of Our Fathers”), un tribut adus influențelor sale de jazz.

În 2017, Moses primește cel de-a 2-lea premiu MOBOla categoria Best Jazz Act pentru “Journey to the Mountain of Forever” iar în iulie 2019 va urca pe scena JazzTM.

Barabás Lőrinc Quartet

Barabás Lőrinc Quartet a lansat două albume de la formarea sa în 2015 (“Beardance” 2016și “Other Than Unusual” 2018). Muzica lor este undeva între jazz și muzică pop instrumentală cu influențe din worldmusic și muzică electronică.

Foarte prezent pe scena de improvizație din Ungaria promovând legătura dintre jazz și muzica electronică, Barabás Lőrincreprezintă sunetul contemporan al vieții de noapte din Budapesta.

Nouă ne aduce aminte de energia lui Ilhan Ersahin și al său Istanbul Sessions (prezent la prima ediție JazzTM în 2013)și de fluiditatea lui Ibrahim Maalouf.

JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 5 – 7 Iulie 2019. Cea de-a șaptea ediție a festivalului se va desfășura în Piața Victoriei, Strada Dimitrie Cantemir, Strada Victor Vlad Delamarina, Strada Fără Nume și alte două spații speciale pentru jam session-uri.

Accesul la JAZZ™ este gratuit.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*