Social

Concert extraordinar al maestrului Nicolae Voiculeţ de Ziua Internațională a Hemofiliei

Concert extraordinar al maestrului Nicolae Voiculeţ de Ziua Internațională a Hemofiliei

Asociația Română de Hemofilie și Centrul Medical “Cristian Șerban” din Buziaș organizează un concert extraordinar de nai susținut de maestrul Nicolae Voiculeț. Este o ocazie cu totul deosebită ca limbajul universal al muzicii să răsune în inimile oamenilor bolnavi care trăiesc cu speranța unor zile mai bune.

Prin acest demers, Nicolae Voiculeț se alătură bolnavilor de hemofilie, de ziua lor, aducând prin intermediul naiului puterea incredibilă a muzicii, a credinței și a speranței.

Personele cu hemofilie se pot afla oricând printre noi: la școală, la serviciu, în spital; uneori se plâng, le vedem suferința; de cele mai multe ori și-o plâng singuri  acasă. Indiferent de  situație, ei își poartă cu demnitate suferința. Nu se vindecă, dar se tratează. În fiecare an, în 17 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Hemofiliei, o zi dedicată celor afectați de această boală. Sunt oameni care depun eforturi să ducă o viață normală

Conform statisticilor, în România există peste 1.800 de pacienți cu hemofilie, dintre care 1.200 sunt înregistraţi şi primesc servicii medicale.

Tratați  corect, complet și în permanență, pacienții cu hemofilie pot avea o viață normală. În România, deși situația s-a îmbunătățit în ultimii ani, a rămas cea mai precară în UE. Speranța se leagă  în special de existenţa unui buget dedicat  Programului Național de Hemofilie care poate acoperi necesarul de minum 4 unităţi/capita aşa cum sunt exprimate recomandările Directoratului European pentru Calitatea Medicamentelor.

Hemofilia este o tulburare de sângerare caracterizată prin lipsa factorilor de coagulare VIII sau IX sau a factorului vonWillebrand pentru cei care suferă de această boală. Dacă nu se tratează, bolnavii se confruntă cu hemoragii interne, sângerări la nivelul încheieturilor şi muşchilor. Aceste sângerări pot avea un impact dramatic asupra unui om, de la distrugeri la nivelul articulaţiei, stare de dizabilitate până la deces prematur.

Nicolae Voiculeţ a concertat în fața a numeroase personalități mondiale, de la președinți de stat la familii imperiale, dar s-a implicat intens și în campanii umanitare, fiind aliat al celor în suferință, dăruindu-le speranță și credință prin puterea sunetului său.

Nicolae Voiculeț promovează România la un nivel înalt de exprimare artistică, devenind astfel Ambasador al Identității Naționale, făcând cunoscută tradiția poporului său prin sunet, în concerte, pe diverse meridiane ale lumii, motiv pentru care a primit numeroase decorații și distincții. Pentru întreaga sa activitate și modul în care s-a implicat în evenimente și concerte dedicate eroilor și marilor valori naționale, a fost nominalizat de către prim-ministrul României ca Ambasador al Centenarului Marii Uniri.

Centrul Medical “Cristian Șerban” din Buziaș, ce funcționează din anul 1997, este singura institutie publica de acest fel din România, şi oferă pacienților cu hemofilie, în același spațiu, servicii hematologice de diagnostic si terapie, de imagistică, stomatologice, kinetoterapie și recuperare medicală, instruire medicala, socializare și petrecerea timpului liber cât și consiliere psihologică si profesională.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*