Life-style

Foto. Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Foto. Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Seara trecută, Timişoara a fost locul în care 45 de vinuri aparținând unui număr de 15 producători români și străini au fost degustate la pre-evenimentul organizat în deschiderea celei de-a XVI-ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, desfăşurat în acest an în perioada 19-21 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.

Printre licorile bahice care au încântat simţurile invitaţilor de marcă prezenţi la restaurantul Vineri 15 se numără vinuri produse de: COTNARI, crama Hermeziu, VINCON România, Thesaurus Wines, crama Aramic, crama Gabai, crama Dealul Dorului, Podgoria Silvania, Domeniile Sâmburești, Domeniile Sera, crama TRANTU, crama Vinuri Republica Moldova, Domeniile Urlați, dar ne-am bucurat și de o degustare în premieră a vinurilor ecologice Lacrimi de Lună, produse de Ferma Măgureni. De asemenea, o prezență aparte a fost dată de o gamă diversificată de vinuri italienești, distribuite în România de Ovest Food &Beverages, o parte din ele fiind vinuri ecologice.

Anul acesta, VINVEST își va consolida puternic eticheta de Salon Internațional prin invitați speciali din sectoarele vin, cultură și turism. Producători din România și din afara țării își vor expune bogăția viticolă și culturală la Timișoara, alături de alți parteneri cu tradiție ai VINVEST, din Serbia, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova. De asemenea, ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje,își vor prezenta ofertele pe parcursul celor trei zile de Salon.Programul include diferite acţiuni ce au menirea de a accentua bogăţia sectorului viticol naţional și internațional: inedita expoziţie ad-hoc cu 100 de sticle de vin, simpozioane ştiinţifice, prezentări, manifestări din zona gastronomiei, artelor, literaturii, şimultealtele.

Cei interesați să participe la VINVEST sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00. Un bilet de intrare costă 25 de lei, sumă pentru care fiecare persoană primește ca suvenir un pahar special pe care îl poate folosi la numeroasele degustări din Salon.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*