Social

Fast-food-uri fără autorizaţie de funcţionare. Poliţia Locală a amendat zeci de firme

Fast-food-uri fără autorizaţie de funcţionare. Poliţia Locală a amendat zeci de firme

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială acționează permanent pentru verificarea modului în care societățile comerciale își desfășoară activitatea, respectând prevederile legale din domeniu.

Astfel, în ultima lună, polițiștii locali au efectuat verificări la 162 de societăți care desfășoară activități pe diferite linii, fiind constatate 80 de încălcări ale prevederilor OG 99/2000 și HCL 538/2015, în valoare de 46.000 lei, pentru fapte precum lipsa acordului de funcționare, neavizarea acordului de funcționare la zi, comercializarea de produse și servicii de piață altele decât cele înscrise în autorizația de funcționare, neafișarea la loc vizibil a acordului, neafișarea sau nerespectarea orarului de funcționare aprobat.

Au fost întocmite 11 propuneri de suspendare a activității comerciale pe o perioadă de 30 de zile, în special în cazul societăților care au fost identificate fără acord. Societățile care au fost depistate în această situație sunt din domenii de activitate precum alimentație publică – baruri, restaurante, fast-food-uri, comerț cu amănuntul, întreținere și reparații auto și saloane de înfrumusețare. Astfel de acțiuni de verificare sunt organizate permanent de polițiștii locali pentru a determina reprezentanții firmelor să intre în legalitate și să desfășoare activități civilizate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*