Social

Zona pietonală, în atenția polițiștilor locali în civil și în uniformă

Zona pietonală, în atenția polițiștilor locali în civil și în uniformă

Polițiștii locali acționează în continuare în zona pietonală, atât în civil cât și în uniformă, principalele aspecte avute în atenție fiind depistarea persoanelor care abandonează diverse resturi alimentare și nealimentare pe domeniul public, cum sunt ambalaje, chiștoace de țigări, PET-uri, coji de semințe etc, a celor care opresc, staționează ori pătrund cu autovehiculelepe străzile pietonale, acolo unde acest lucru este interzis, ori circulă cu biciclete, trotinete, role, triciclete, skateboard-uri și alte mijloace de locomoție, a căror circulație este de asemenea interzisă în zona pietonală.

În ceea ce privește abandonarea de deșeuri, faptă constatată de polițiștii locali în civil, au fost aplicate în ultima săptămână un număr de 84 sancțiuni contravenționale pentru astfel de fapte, conform HCL 371/2007, care prevede amenzi între 500 și 1.000 de lei.

În ceea ce privește autovehiculele care opresc, staționează sau circulă prin zona pietonală, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat în ultima săptămână un număr de 83 de sancțiuni contravenționale în special pe str. G. Lazăr, A. Pacha, Mușat, Palanca. Astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi între 290 și 725 lei, în funcție de faptă, conform OUG 195/2002.

O dată cu încălzirea vremii au apărut și mai multe situații în care persoanele care circulă cu bicicletele în zona pietonală restricționată prin indicatoare rutiere, pentru această faptă sancțiunile fiind între 870 și 1160 lei, conform OUG 195/2002, un număr de trei persoane fiind sancționate în ultima săptămână pentru astfel de fapte.

De asemenea, alte două persoane care circulau cu rolele, cu viteză, printre pietoni, punând în pericol integritatea acestora, au fost sancționate conform HCL 371/2007, care prevede sancțiuni între 400și 800lei pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani și între 200 și 400 lei, pentru persoanele cu vârsta între 14 și 18 ani. În toate cazurile se poate plăti jumătate în termen de 15 zile.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că în continuare patrulele de polițiști locali în civil și în uniformă acționează având în vedere atât abandonarea de resturi cât și faptele privind oprirea, staționarea, circulația autovehiculelor, dar și a bicicletelor și a altor mijloace de locomoție și vor aplica sancțiuni drastice celor surprinși încălcând prevederile legale. De asemenea, Poliția Locală precizează că sancțiunile sunt aplicate în conformitate cu actele normative în vigoare, nefiind stabilite de polițiștii locali ci de legiuitor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*