Administrație

Foto. Firma care a câştigat licitaţia pentru dezinsecţie şi deratizare şi-a prezentat utilajele

Foto. Firma care a câştigat licitaţia pentru dezinsecţie şi deratizare şi-a prezentat utilajele

În parcarea de la Arena Aqua, a avut loc, marţi, prezentarea utilajelor și substanțelor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare ale operatorului de specialitate care a câştigat contractul cu Primăria Timișoara, Coral Impex SRL din Ploieşti.

„Vom putea să facem și în Timișoara așa cum scrie la carte dezinsecția, dezinfecția și deratizarea. I-am spus domnului director general că are libertatea totală în a stabili când se intervine, cum se intervine, noi nu ne amestecăm. Nici eu și nici aparatul primăriei pentru că și aici este o știință, sunt anumite proceduri care trebuiesc respectate, anumite intervale de timp, momente de timp când este optim să se intervină pentru ca și eficiența intervențiilor să fie ridicată. Ce ne dorim noi este să nu ne mai piște țânțarii, să nu mai avem căpușe prin parcuri, să nu mai vedem șoareci, șobolani prin oraș și să fie și o dezinfecție corespunzătoare făcută în orașul nostru și am încredere că se va întâmpla asta”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit lui Alexandru Badea, directorul Coral Impex SRL, se vor folosi pentru activitatea de deratizare 34 de operatori, iar pentru cea de dezinsecție cinci utilaje de mare capacitate autopurtate, precum și 16 aparate de ceață rece și opt de ceață caldă, purtate de către operatori.

„Începem cu deratizarea miercuri, în toate zonele cu probleme de la periferie. O să începem în sistem concentric, venind de la periferie către centru, dar nu neapărat. Noi am inspectat zonele cu probleme, stațiile este bine să se știe că nu se pot amplasa în zone vizibile, ele trebuie camuflate bine, în parcuri, în spații verzi, în boscheți. Deja am vizitat toate sectoarele și știm unde sunt problemele, ne vor ajuta și inspectorii de la Primăria Timișoara. Substața cu care lucrăm este extrem de amară, care nu poate fi mâncată de câini. Însă şobolanii nu au gust și au atracție către așa ceva. Stațiile de intoxicare vor fi inscripționate și în locurile în care o să amplasăm stații, în zonă o să punem și afișe de avertizare”, a spus Alexandru Badea.

În ceea ce privește dezinsecția, această activitate se va face de la sol, cu aparatele de ceață caldă și ceață rece, cu o substanță biodegradabilă şi va demara săptămâna viitoare întrucât se anunţă ploi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*