Administrație

Biserica din Șuștra distrusă de flăcări, reabilitată cu bani din donații

Biserica din Șuștra distrusă de flăcări, reabilitată cu bani din donații

Biserica Ortodoxă din satul Șuștra, distrusă în mare parte în urma incendiului de acum câteva zile, va fi reabilitată cu bani din donații, de la Consiliul Local, dar și de la firma de asigurări.

Potrivit primarului comunei Topolovățu Mare, valoarea pagubelor nu a fost încă stabilită cu exactitate, însă se ridică la peste 100 de mii de euro.

Din păcate, duminică a avut loc un eveniment nefericit la biserica din Șuștra. Acoperișul a ars în totalitate, sunt destul de multe daune, turla bisericii a căzut. Trebuie refăcută, la fața locului a venit și Înalt Preasfinția Sa, Mitropolitul Banatului, să vadă dezastrul și împreună cu dânșii, prin Ministerul Cultelor deja s-a depus documentația pentru a obține o parte din bani, pentru o parte voi face propunere Consiliului Local de alocarea unei sume, dar avem și donatii prin Mitropolie. Înalt Preasfinția Sa este optimist, mi-a zis că până la Paște o să se poate intra să se facă slujbă în biserică. Sperăm să fie așa. Totul depinde de constructor. Pagubele sunt însemnate, peste o sută mii euro.  Au avut un ceas, acela a fost distrus, costa 15 mii de euro, și picturile sunt afectate pe jumătate din biserică. Ce nu a fost afectat a fost altarul. E singurul care nu a luat foc”, a explicat edilul comunei Topolovățu Mare, Ovidiu Doța.

Până la finalizarea lucrărilor, cei 400 de credincioși din Șuștra nu au unde să meargă la slujbă, biserica distrusă de incendiu fiind singurul lăcaș de cult din sat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*