Social

Amenzi de peste 42.000 lei pentru şoferii de TIR care circulă sau parchează în locuri interzise

Amenzi de peste 42.000 lei pentru şoferii de TIR care circulă sau parchează în locuri interzise

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează periodic, punctual, pe linia depistării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile legale. Astfel de acțiuni sunt organizate atât ca răspuns la sesizărilor cetățenilor care reclamă circulația sau parcarea de autovehicule de mare tonaj în locuri în care aceste lucruri sunt interzise dar și ca urmare a constatărilor proprii.

Din verificările în teren reiese că persoanele care conduc astfel de autovehicule nu țin cont de indicatoarele rutiere amplasate și care interzic pătrunderea în anumite perimetre, nu respectă prevederile legate de achitarea taxei de tranzit, iar alții parchează mașinile grele pe raza orașului.

Timp de două zile s-a acționat în toate zonele orașului, constatându-se încălcări ale actelor normative în vigoare de către conducătorii autovehiculelor de mare tonaj, pe străzi precum Demetriade, Arieș, Cetății, L. Rebreanu. Au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.600 lei, în funcție de faptă.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și, de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*