Eveniment

Razie de amploare în Sânnicolau Mare şi în împrejurimi

Razie de amploare în Sânnicolau Mare şi în împrejurimi

Poliţiştii timişeni au acționat, vineri, pe raza orasului Sânnicolau Mare şi pe raza celor două secţii rurale, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, aplicând 135 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 70.000 de lei.

Astfel, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, investigare a criminalităţii economice, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase şi reprezentanţi ai Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenţă Timis, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, ai Direcţiei de Sănatate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară, precum şi ai Gărzii de Mediu.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale şi a personalului angajat, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autovehicule cu încălcarea legislaţiei rutiere, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Astfel, au fost controlate 11 unități comerciale, 18 producători agricoli şi 3 sisteme de pază, polițiștii legitimând 480 de persoane şi controlând 251 de autovehicule.

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii au constat patru fapte de natură penală și au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, 6 pentru nerespectarea Legii 12/1990, 1 – OUG 28/1999 şi pentru nerespectarea normelor rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 70.860 de lei. La acţiune au participat 52 de lucrători cu 17 autospeciale de poliţie.

Vineri, lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control pe raza localitaţii Tomnatic, în vederea verificarii legalităţii funcţionării unităţilor comerciale. În urma controlului unei societăți comerciale a fost identificată o cantitate de aproximativ două tone de substanţe de protecţie a plantelor cu valabilitatea exprirată, nefiind luate de către societate măsuri de neutralizare acestor substanţe. Totodată, s-a constatat faptul că la punctul de lucru ambalajele substanţelor erau incinerate în containere metalice, nefiind respectate prevederile legale pe linia eliminării şi neutralizării deşeurilor. Întreaga cantitate de substanţe a fost indisponibilizată şi ridicată de către politişti in vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii poluarea prin evacuarea in atmosferă a deseurilor şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, privind protecţia mediului.

 

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*