Național

Copiii vor primi 200 de euro de la stat pentru calculator

Copiii vor primi 200 de euro de la stat pentru calculator

Statul vrea să ofere bani copiilor care provin din familii cu venituri modeste. Anunțul a fost făcut de Guvern și vizează aproximativ 12.000 de elevi. 200 de euro vor primi aceștia pentru achiziționarea unui calculator. Măsura face parte din programul care sprijină accesul tinerilor la educație în România.

„Guvernul continuă măsurile de îmbunătăţire a sistemul de învăţământ şi sprijină accesul elevilor şi studenţilor la educaţie. Suntem preocupaţi să acordăm şanse egale copiilor şi tinerilor noștri la o viaţă mai bună. Vom continua să susţinem elevii şi studenţii care provin din familii cu venituri reduse să achiziţioneze calculatoare prin acordarea a câte 200 de euro. Aprobăm astăzi Hotărârea de Vuvern în acest sens. Prin bugetul pentru 2019 am asigurat finanţarea necesară, respectiv 12 milioane de lei, bani ce vor asigura sprijin pentru 12.000 de elevi şi studenţi”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Până acum, peste 300.000 de elevi au primit astfel de subvenții în ultimii ani, a mai precizat Dăncilă.

„Am luat măsuri pentru a mări numărul tinerilor care beneficiază de sprijin, având în vedere că este un program de succes, de care au beneficiat peste 300.000 de elevi şi studenţi în cei 15 ani de aplicare”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Sursa: a1.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*