Social

Pensionarii din comuna timișeană Biled au propriul club

Pensionarii din comuna timișeană Biled au propriul club

Pensionarii din comuna timișeană Biled au propriul club amenajat de primărie. Autoritățile le-au pus acestora la dispoziție două spații pentru întâlniri și diverse activități.

Primul spațiu este situat în cadrul Căminului Cultural, iar cel de-al doilea este un foișor de vară, pe care chiar pensionarii l-au amenajat după bunul plac.“La Biled avem Asociația Pensionarilor care funcționează la cei mai înalți parametrii. Pensionarii au două locații, ambele acordate de Primăria și Consiliul Local. Una se află în cadrul Căminului Cultural, unde pensionarii își au clubul, iar cealaltă pe perioada de vară unde își desfașoară activitățile într-un loc pe care l-au amenajat singuri. Cu foișor și cu toate resursele de care au nevoie. Practic, au igienizat un loc unde se aruncau gunoaie. Acum arată foarte bine, dar e încă în construcții”, a transmis edilul cumunei Biled, Cristian David.

Scopurile asociaţiei şi obiectivele sunt: apară drepturile membrilor săi şi promovează tradiţiile şi valorile satului; reprezintă interesul asociaţiei în relaţiile cu primăria şi asociaţiile similare din judeţ şi ţară; organizează întălniri aniversare, activităţi, agrement, sport şi turism; organizează activităţi, sprijinirea şi ajutorarea pensionarilor în colaborare cu CARP.

Pensionari în comuna Biled sunt mulți, dar mai activi la noi la asociație sunt în medie 150-200. Noi în fiecare lună facem aniversarea celor născuți în luna respectivă. De exemplu, duminică am avut 48 de aniversați, sărbătoriți. Noi ne-am înființat în 2013, foarte greu am ajuns atunci. Vreo doi ani a durat, până în 2015 când a venit domnul primar pe funcție și ne-a acordat tot sprijinul. În prezent, dorim cu orice preț să amenajăm locația, vrem să avem un parc al pensionarilor din localitate. Bineînțeles, acest parc poate să fie și pentru servicii culturale sau sportive. Și copiii din localitate să își poată desfășura acolo activitățile”, a precizat Viorel Iezan, președintele Asociației Pensionarilor din Biled.

Membrii Asociatiei Pensionarilor din comuna Biled si-au creat si un website.  Vezi aici: https://apensi.wixsite.com/biled.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*