Educație

Limbă și comunicare în era digitală. Conferință internațională la FSC

Limbă și comunicare în era digitală. Conferință internațională la FSC

În contextul aniversării Centenarului Politehnicii, în perioada 4-5 aprilie Departamentul de Comunicare și Limbi Străine, cu sprijinul Facultății de Științe ale Comunicării din UPT organizează cea de a 11-a conferință internațională Professional Communication and Translation Studies (PCTS11), sub genericul Limbă și comunicare în era digitală: provocări pentru cercetători, profesori și practicieni.

Evenimentul se va desfășura la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, deschiderea festivă fiind programată în 4 aprilie, ora 9:00, în Amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al UPT.

Evenimentul atrage peste 100 de participanți din 15 țări, de pe patru continente. La această ediție organizatorii beneficiază de parteneriate științifice de prestigiu, atrăgând două academii, trei asociații profesionale și patru centre de cercetare importante din țară și din străinătate. Pe lângă prezentările în plen și pe secțiuni dedicate celor patru axe ale conferinței (comunicare profesională; lingvistică; traductologie și pedagogia limbilor străine) conferința mai prilejuiește două ateliere de lucru, unul privind aspectele teoretice, tehnice și profesionale pentru subtitrarea în televiziune și unul privind  traducerea  asistată de calculator, precum și o masă rotundă: Priorități și tendințe în traductologie.

Programul complet și amănunte se pot găsi la http://sc.upt.ro/ro/pcts11 și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ProfessionalCommunicationAndTranslationStudies.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*