Administrație

Peste 20 de trotinete electrice au fost montate în stații la Timișoara

Peste 20 de trotinete electrice au fost montate în stații la Timișoara

Societatea de Transport Public Timisoara a inaugurat azi al șaptelea subsistem pentru călători. Este vorba despre 25 de trotinete electrice care au fost montate în trei stații la Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica Timișoara și în mijlocul Complexului Studențesc, în fața Cantinei Politehnicii.

Acest sistem se numește TroTm. Potrivit primarului Nicolae Robu, trotinetele electrice pot merge cu 25 km/h și au o autonomie de 30 km. Ele sunt luate gratuit de către utilizatori, în baza cardului de abonat la STPT.

Avem de gând ca în acest an să mai cumpărăm încă 100. Vom vedea și care e gradul de utilizare. Avem așteptări ca el să fie foarte ridicat. Studenții și elevii au din 2013 gratuitate pe toate mijloacele de transport public din Timișoara. Prin urmare, acele carduri le pot folosi tot în regim gratuit și pentru utlizarea trotinetelor. Jumătate de oră se poate folosi o trotinetă, vrem să asigurăm un rulaj cât mai mare. Distanțele nu sunt foarte mari în această zonă studențească și considerăm că este suficientă o limită de timp de 30 de minute. În pasul următor vom merge pe un alt nivel în ceea ce privește informatizarea. Acum am folosit sistemul de gestiune informatică pe care-l avem și la biciclete, cu stații de unde se ridică bicicletele, respectiv trotinetele, respectiv unde se depun. La următoarea etapă o să mergem pe un sistem în care poți lăsa trotineta unde vrei, totul este monitorizat cu precizie prin sistem GPS. Ele vor ajunge să fie împrăștiate în oraș, sunt luate, folosite, lăsate într-un loc civilizat, dar nu în stații și pot fi luate de alt utilizator. Acesta este sistemul cel mai evoluat și la ora actuală în lume. Bineînțeles că există mecanisme antifurt. Sunt convins că aceste mijloace ecologice, moderne vor avea mare priză, mai ales la tineri. Dar nu numai”, a explicat edilul Nicolae Robu.

Fiecare persoană care dorește să folosească trotineta electrică trebuie să dețină un card de călătorie din partea STPT care se ridică de la toate punctele de vânzare din oraș, și trebuie să aibă descărcată pe telefon aplicația TroTm. În viitor vom face un sistem astfel încât trotinetele să poată fi lăsate în niște locuri normale din oraș și în baza acelei aplicații să poată fi identificate și vizualizate de toți doritorii. O trotinetă poate fi utilizată 30 de minute”, a transmis directorul STPT, Nicolae Bitea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*