Social

Foto. Asociaţia „Acasă în Banat” şi voluntari au renovat casa turcească din Rudăria

Foto. Asociaţia „Acasă în Banat” şi voluntari au renovat casa turcească din Rudăria
Adora Beauty

Sâmbătă, 30 martie, Asociaţia „Acasă în Banat” a dat startul lucrărilor la proiectul Color the Village. Reprezentanţii asociaţiei alături de voluntari au pus până pe mistrii, lopeți, pensule și ciocane și s-au apucat de treabă.

Prima casă, numită și “turcească”, pentru că este amplasată pe locul fostei geamii, este o veche casă de munte, amplasată chiar într-o intersecție din vatra veche.

„Intervenția a fost una foarte dificilă pentru că suprafața casei este foarte mare și noi am vrut să facem mai mult decât o simplă zugrăvire și să reparăm fațada deteriorată, cu metode tradiționale. Pe lângă asta, nu am putut să trecem peste faptul că pridvorul prăbușit afectează atât structura casei cât și aspectul ei. De aceea ne-am hotărât să îl refacem, folosind piatră de fundație, fiind o muncă deosebit de grea. Totodată am făcut și o curățenie generală și am eliberat spațiile de la drum care contribuiau la un aspect ponosit. În sprijinul nostru l-am avut pe primarul Mihai Vlădia care ne-a asigurat masa pentru voluntari, materialele de construcție, sculele și uneltele, și s-a asigurat să avem toate condițiile pentru a putea să ne facem treaba. Iar în pauzele când nu a avut de organizat, a lucrat cot la cot cu voluntarii.După această intervenție – poate cea mai dificilă din proiect – suntem foarte optimiști că pe 20-22 iunie, localitatea Eftimie Murgu va avea parte de o transformare unică!”, au transmis, duminică, reprezentanţii Asociaţiei „Acasă în Banat”.

Citeşte şi:

Asociația Acasă în Banat și Primăria din Eftimie Murgu au lansat proiectul „Colorează Satul”

 

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*