Life-style

Ora Pământului, marcată la Timişoara cu un spectacol de dans şi foc

Ora Pământului, marcată la Timişoara cu un spectacol de dans şi foc

Pentru a marca Ora Pământului 2019, municipalitatea timişoreană, prin Casa de Cultură, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, organizează sâmbătă, în Piaţa Unirii cu începere de la orele 20, câteva evenimente.

Astfel, la ora 20, vor fi montate telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească. Între orele 20,30 și 21.30 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi, iar de la orele 21,30, Amaris Agni vor sustine spectacolul “Ielele nopţii“, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.

Timişoara a fost „CAPITALA EARTH HOUR ROMÂNIA” în anul 2013. Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*