Educație

Timișoara găzduiește un Concurs Național adresat elevilor cu deficiențe de auz

Timișoara găzduiește un Concurs Național adresat elevilor cu deficiențe de auz

În perioada 27-30 martie, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara organizează alături de Inspectoratul Școlar Timiș cea de a IX-a ediție a Concursului Naţional pentru Elevi Deficienţi de Auz.

La acest eveniment participă 89 de elevi deficienți de auz din  14 instituții de învățământ special din țară, alături de profesorii lor îndrumători.

Acest concurs care se adresează unei categorii speciale de copii – cei care își dezvoltă peste medie abilități ce pot suplini deficiențele de auz –  include patru discipline competiționale: Limba şi literatura română, Matematica, Educaţia plastică  și Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri, la Consiliul Județean Timiș, în Sala Multifuncțională, unde au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș, ai Consiliului Județean Timiș, ai Ministerului Educației Naționale, ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității de Vest din Timișoara, ai autorităților locale, membri ai Comisiei centrale și mai ales delegațiile școlilor participante.

Probele de concurs se vor desfășura în zilele de 28 și 29 martie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*