Social

Polițiștii locali eliberează străzile de autovehiculele abandonate

Polițiștii locali eliberează străzile de autovehiculele abandonate

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă acțiunile pentru eliberarea domeniului public de autovehiculele abandonate, transformate în adevărate focare de infecție care ocupă locurile de parcare din oraș. Spre exemplu, pe o singură stradă din Timișoara, Ion Neculce, se aflau abandonate 9 astfel de autovehicule, care au fost ridicate ca urmare a demersurilor polițiștilor locali.

Cetățenii continuă să facă sesizări cu privire la acest aspect, polițiștii locali având în lucru în prezent 236 autovehicule, atât ca urmare a acestor sesizări cât și a constatărilor din teren ale polițiștilor locali, alte 764 fiind în lucru de anul trecut.

Din totalul de autovehicule, 204 au fost ridicate atât de proprietari cât și cu sprijinul Societății Drumuri Municipale SA, de la începutul acestui an, alte 153 neîncadrându-se în prevederile Legii 421/2002, mai exact nu sunt în locațiile respective de mai mult de un an de zile, așa cum prevede actul normativ menționat”, transmite Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

S-au întocmit 38 de dispoziții de declarare a abandonului, care urmează să fie puse în aplicare în perioada următoare. De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni, de câte 1000 lei fiecare, proprietarilor care au refuzat să își ridice autovehiculele de pe domeniul public.

Polițiștii locali vor acționa în continuare pe această linie pentru ridicarea acestor autovehicule transformate în adevărate de focare de infecție care ocupă locurile de parcare din cartierele orașului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*