Politic

Echipa ALDE Timiș se mărește. Doi profesori de la UPT au devenit membrii

Echipa ALDE Timiș se mărește. Doi profesori de la UPT au devenit membrii

Echipa ALDE Timiș se mărește în fiecare zi cu noi membrii. Pe lângă medici, avocați sau alte persoane din diverse profesii liberale, astăzi doi profesori universitari din cadrul Universității Politehnica din Timișoara au ales să se înscrie în ALDE. Este vorba despre Ioan Vetreș, 37 de ani, și Dan Stepan, 49 de ani, ambii profesori la Facultatea de Mecanică.

Am venit către ALDE pentru că îmi doresc eficiență, evoluție și cunoaștere. Aceste trei calități le-am cunoscut aici, în ALDE Timiș. Din ce am vazut eu până acum în PNL e o brambureală. Nu există o direcție clară. PNL Timiș face și apoi gândește. Asta m-a făcut să vin la ALDE. ALDE prima dată gândește și apoi face. Robu este o brambureală, din păcate pentru timișoreni. Se vede rezultatul atât la nivel administrativ cât și la nivel de cetățean: gunoaie, drumuri  etc. Dacă timișorenii ar fi fost bine informați despre cum a administrat Politehnica, câte linii de credit a lăsat descoperite până a plecat… ar fi aflat că se cam pliază pe ceea ce face acum în primărie și probabil nu ar mai fi primit votul lor”, a transmis Ioan Vetreș, profesor universitar.

La rândul său, Dan Stepan, profesor universitar la UPT a precizat: „Am ales ALDE pentru că aici am găsit mulți oameni de calitate, inclusiv mulți studenți de-ai mei. Îmbin activitatea didactică cu partea de cercetare. Am văzut că la ALDE tineretul are o serie de inițiative care vin în sprijinul generației lor. O mare problemă cu care această generație se confruntă este lipsa orientării în carieră – ponderea școlii în orientarea elevului contează foarte mult, ceea ce iese din școală sau din universitate trebuie să se caleze pe cererea pieței. În diferite școli din județ încă nu există calculatoare. Consilierea pe parcursul liceului contează foarte mult. După câteva vizite la noi, încep să își contureze o idee despre ceea ce își doresc să facă pe viitor. Mediul economic știe cel mai bine ceea ce cere piața muncii”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*