Eveniment

Curtea Detașamentului 2 de Pompieri s-a transformat într-o sală de curs

Curtea Detașamentului 2 de Pompieri s-a transformat într-o sală de curs

Medici și asistenți medicali din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara și din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, dar și paramedici din cadrul ISU Timiș, au participat, luni, la un curs de triaj în prespital, la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din Timișoara.

Acest curs face parte din proiectul româno-elvețian „Îmbunătățirea calității serviciilor prespitalicești și spitalicești de urgență prin implementarea și dezvoltarea unui program de formare, etapa a doua”, proiect inițiat de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Îndrumați de către lectorii mr. Caius Săceanu, plt. adj. Mihai Munteanu, dr. Cosmin Muntean și as. med. Delia Moldovan, participanții la curs au învățat despre organizarea specifică, conduita de urmat în cazul evenimentelor cu victime multiple și triajul în aceste situații.

Pe lângă prezentările teoretice, au fost organizate și două exerciții practice: un accident rutier în care au fost implicate 15 victime și un incendiu cu 14 victime.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*