Social

Pas important pentru navigarea pe Bega până la graniţa sârbă

Pas important pentru navigarea pe Bega până la graniţa sârbă
Adora Beauty

Administraţia Bazinală Apele Banat va semna săptămâna viitoare contractul de proiectare şi execuţie cu firma care a câştigat proiectul de reabilitare a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român. Lucrările vor permite transformarea râului Bega în curs navigabil controlat, până la frontiera cu Serbia.

Potrivit directorului ABAB, Titu Bojin, la finalul proiectului putem să discutăm şi de navigaţie mai departe, spre Tisa, Dunăre spre Viena, cum se întâmpla în urmă cu 70 de ani.

„Execuţia lucrărilor de transformare a râului Bega în curs navigabil până la frontiera cu Serbia va începe în acest an, investiţia derulându-se în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare totală de 14 milioane de euro. Pe partea noastră, beneficiem de o finanţare de şapte milioane de euro din fonduri europene plus alte peste două milioane de euro de la Administraţia Naţională a Apelor şi de la Ministerul Apelor şi Pădurilor. În paralel, se vor amenaja în apropiere o insulă şi un canton, cu bani de la nivel naţional”, a afirmat Titu Bojin.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*