Social

Ce amenzi primesc şoferii care blochează circulaţia tramvaielor

Ce amenzi primesc şoferii care blochează circulaţia tramvaielor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat verificări, luând măsurile prevăzute de legislația în vigoare în cazul mai multor situații în care conducătorii auto opresc autovehiculele pe care le conduc fie pe liniile de tramvai, fie foarte aproape de acestea, obstrucționând circulația mijloacelor de transport în comun.

Un astfel de caz a fost semnalat zilele trecute în Piața Traian, conducătorul auto fiind depistat și sancționat cu sancțiune maximă conform OUG 195/2002, respectiv 725 lei și trei puncte penalizare la permis. Cu aceeași sancțiune s-a ales un alt conducător auto care a parcat obstrucționând circulația tramvaiului în zona str. Ana Ipătescu, precum și un altul care a parcat pe str. Gh. Adam, blocând circulația mijlocului de transport.

O altă situație este cea a conducătorilor auto care parchează în bucla de îmtoarcere a troleibuzelor la fel obstrucționând circulația acestora, astfel de situații fiind semnalate pe Calea Martirilor, Bdul Sudului, Gh. Barițiu. Un număr de 47 de conducători auto au fost depistați în astfel de situații de la începutul acestui an.

Poliţia Locală reaminteşte că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*