Cultură

Zilele Basarabiei, cu Mark Stam, meşteri populari şi dansuri de peste Prut

Zilele Basarabiei, cu Mark Stam, meşteri populari şi dansuri de peste Prut
Adora Beauty

Primăria Timişoara, în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni, vă invită sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 18.30, în Piaţa Libertăţii, la un eveniment extrem de complex, parte integrantă a Festivalului „Zilele Basarabiei”.

Timişorenii se vor putea bucura de un program de cântece şi dansuri, prezentat în deschiderea evenimentului de Ansamblul „Spicuşor” din Republica Moldova  şi  Ansamblul „Timişul” al Casei de Cultură din Timişoara (solişti vocali Doriana Talpeş, Dumitru Stoicănescu şi Rodica Canţîr), realizând o punte de legătură  între Timişoara, Timiş, Banat şi Basarabia.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni va asigura prezenţa trupelor rock din Basarabia „The Wax Road” şi „The Glimpse” şi a interpretei Adriana Onceanu.

Primăria Timişoara a facilitat prezenţa la acest eveniment a tânărului artist şi compozitor din Republica Moldova Mark Stam.

Atât sâmbătă, 30 martie, cât şi duminică, 31 martie, se va desfăşura în Piaţa Libertăţii un târg al meşterilor populari cu mesajul „Descoperă Basarabia prin tradiţii”, ce va reuni meşteri populari din Republica Moldova şi meşteri locali. Iniţiativa aparţine unui tânăr meşter popular basarabean ce trăieşte în Timişoara – Andrei Racu.

Toţi cei care simt româneşte sunt invitaţi să participe la această manifestare de suflet.

Mark Stam a devenit cunoscut în Republica Moldova după ce a participat în 2013 la concursul „Moldova are Talent”, iar după apariţia sa pe YouTube a fost contactat de SpoialaBrothers cu propunerea de a începe un proiect muzical. Luna martie 2017 a marcat lansarea primului single, „A murit iubirea”, urmat de piesa în limba engleză „Days are coming” şi „Doar Noi”, în luna iulie a aceluiaşi an. Cele trei piese lansate până acum se încadrează în stilul pop, însă cântăreţul declară că el se regăseşte şi în R&B, Soul şi Folk. În 2018 şi-a relansat cariera în România cu piesa „Doar Noi ”, în colaborare cu Alina Eremia, care a ocupat locul 1 în clasamentele radio din România. Aceasta a fost urmată de alte hituri precum „IMPAR” sau „Vina Mea” , ce l-au transformat pe Mark Stam în unul dintre cei mai de succes cântăreţi din România, cu peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*