Administrație

Cum va arăta construcția Centrului de zi pentru persoane vârstnice din Chișoda

Cum va arăta construcția Centrului de zi pentru persoane vârstnice din Chișoda

Veste bună pentru locuitorii comunei Chișoda! Lucrările de execuție pentru realizarea unui Centrul de zi pentru persoane vârstnice vor începe în curând. Potrivit reprezentanților Primăriei Giroc, acesta va fi construit pe strada Oituz nr. 29 A.

Centrul face parte din proiectul ,,Extindere și modernizare anexă parter pentru amenajare centru de zi, cantină socială și prestare servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici în Comuna Giroc” finanțat din fonduri europene prin Programul POR Axa 8.3., cu o valoare totală de 1,539,969.46 lei.

Centrul va oferi următoarele servicii: Dezvoltarea unor soluții inovatoare care să contribuie la bunăstarea și traiul decent al persoanelor în vârstă, singure, semidependente și nedeplasabile pentru a-și îmbunătăți încrederea de sine, autonomia, securitatea și integrarea în viața activă a comunității prin prestarea de servicii de îngrijire la domiciliul persoanelor; modernizarea și dotarea unei clădiri, cu scopul transformării ei într-o cantină cu bucătărie și anexe pentru distribuirea hranei calde la domiciliu; dotarea cantinei și sălii de mese pentru accesul vârsnicilor deplasabil la o masă caldă zilnică; prepararea și distribuirea hranei calde zilnice la domiciliul beneficiarilor printr-o alimentație suficientă și soluții personalizate de regim prin persoanele de specialitate implicate în proiect; asigurarea companiei și consilierii prin conversație și implicare în diferite activități de recreere la centrul de zi, precum si la domiciliul beneficiarilor; asigurarea unui psiholog și a unei zone de socializare în cadrul centrului; asigurarea unor servicii medicale de rutină prin personal specializat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*