Cultură

Clio Box – Istoria Timișoarei în cutie. Expoziţie inedită la Bastion

Clio Box – Istoria Timișoarei în cutie. Expoziţie inedită la Bastion

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, vă invită marți, 19 martie, la ora 12:00, la vernisajul expoziției Clio Box – Istoria Timișoarei în cutie.

Clio Box – Istoria Timișoarei în cutie reprezintă o alternativă pedagogică pentru elevi și studenți care atrage atenția asupra bogăției de resurse informaționale și a zestrei de situri arheologice și monumente care dau identitate orașului, expoziția fiind realizată exclusiv cu piese din patrimoniul Muzeului Național al Banatului.

Exponatele sunt dezvăluite publicului printr-un discurs muzeografic inedit. Cutia din carton, standardizată, special creată pentru depozitarea artefactelor în muzeele din România se transformă, prin întrețeserea a 400 de exemplare, într-un „zid”: ambientul, suportul și motivul expunerii muzeografice.

Expoziția spune, astfel, povestea Timișoarei într-un mod neobișnuit, pornind din cele mai vechi timpuri, din neolitic, parcurgând epoca metalelor, cea a stăpânirii romane, apoi a Evului Mediu și a perioadei moderne până în contemporaneitate. Cele mai vechi piese expuse au o vechime de peste 6.500 de ani, datate în neolitic: statuetele reprezentând idoli (n.r. – antropomorfe) descoperite în anul 1977 la Chișoda și o săpăligă, la fel de veche, descoperită în anul 2017 în cartierul timișorean Ronaț.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 martie – 19 aprilie a.c., de marți până duminică, între orele 10,00 – 18,00.

Elevii, studenții, cadrele didactice și pensionarii au acces gratuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*