Sănătate

România și Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar

România și Ungaria vor colabora în domeniul transplantului  pulmonar

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, și prof. dr. Miklos Kasler, ministrul  Sănătății din Ungaria, au luni la Budapesta, încheierea unui Memorandum de Înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni.

„Din punctul nostru de vedere Memorandumul de Înțelegere transmis de partea maghiară este agreat si propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor țări să înceapă discuţiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării”, a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii.

Ministrul Sorina Pintea a fost însoțit de Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, și dr. Radu Zamfir, președintele Agenției Naționale de Transplant.

Sorina Pintea a  subliniat că echipa MS caută toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar.

„Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare care sunt cazuri complexe şi pentru care facem toate eforturile să găsim soluţii”, a declarat ministrul Sănătății.

Cei doi oficiali au demarat discuţii şi pentru identificarea altor domenii de colaborare, ca de exemplu oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*