Social

Călătorii vor putea achita biletul cu cardul chiar în mijlocul de transport

Călătorii vor putea achita biletul cu cardul chiar în mijlocul de transport

STPT vine în întâmpinarea călătorilor cu o nouă modalitate de plată a biletelor, începând de săptămâna viitoare. Astfel, începând de marţi, 19 martie, biletele vor putea fi achiziţionate de călători direct din unele mijloace de transport în comun, plătind cu cardul bancar.

Este vorba despre 350 de automate de plată cu cardul (POS-uri), de săptămâna viitoare urmând să fie montate primele astfel de automate în mai multe mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Timişoara. Termenul limită pentru dotarea tuturor mijloaceleor de transport este luna iunie. Astfel, călătorii vor putea plăti călătoria scanând cardul bancar „contactless”, în mijloacele de transport în comun care vor fi dotate cu automatele de plată (POS). Valabilitatea chitanţei dată de POS-urile montate în mijloacele de transport va fi de 60 de minute.

Preţul unui bilet va fi de 2,5 lei, acelaşi cu un bilet achiziţionat de la punctele de vânzare bilete şi abonamente. În cel mai scurt timp, urmează să fie montate câte trei POS-uri în autobuzele lungi, două în autobuzele scurte, două în troleibuze, două în tramvaie şi câte unul în garniturile tramvaielor, în vaporaşe şi în tramvaiul turistic.

Proiectul se derulează în colaborare cu BCR.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*