Internațional

Cel puţin 40 de morţi, după un atac armat la o moschee din Noua Zeelandă

Cel puţin 40 de morţi, după un atac armat la o moschee din Noua Zeelandă

Atac armat în Noua Zeelandă. Cel puțin 40 de persoane au murit, iar alte 20, printre care și copii, au fost rănite, în atacul armat de la moscheea din Christchurch, Noua Zeelandă. Potrivit The Sun, unul dintre bărbații arestați purta o vestă cu explozibil.

Ucigașul a transmis carnagiul live, pe internet.

Atacatorul, cu numele Brenton Tarrant pe Twitter, a intrat în moscheea Al Noor în jurul orei 13:30 (ora locală), și a început să doboare credincioșii, cu mai multe arme. Timp de 17 minute, bărbatul de 28 de ani a tras peste 100 de gloanțe, omorând cel puțin 27 de persoane. Multe altele au fost rănite, iar numărul total al victimelor încă nu este cunoscut.

Armamentul bărbatului, printre care și o pușcă semi-automată, era însemnat cu numele celebrilor criminali în masă și locațiile unde aceștia au comis crimele.

„Să înceapă petrecerea”, a zis Brenton Tarrant, îmbrăcat în haine militare și purtând o cască pe cap, cu puțin timp înainte de a intra în moschee.

Bărbatul asculta muzică folk și cântece militare atunci când a parcat pe o alee lăturalnică.

După ce și-a luat nu mai puțin de 6 arme, a intrat pe ușa din față a lăcașului de cult și a început să tragă la nimereală. Una dintre victime a încercat să scape din infern, dar bărbatul și-a încărcat arma cu calm și a împușcat-o din nou.

Pe imaginile transmise live pe internet se poate observa cu ucigașul nici măcar nu se uită unde trage, reîncârcând armamentul des, după numeroasele rafale.

Pentru a se asigura că victimele nu mai au nicio șansă, Brenton Tarrant le-a împușcat de mai multe ori.

La un moment dat, bărbatul a ieșit afară, a mai tras asupra a doi oameni, a mers la mașină să ia o pușcă cu lunetă, după care a reintrat în mochee, împușcând în cap victimele deja rănite.

Potrivit Daily Mail, moscheea are o capacitate de 300 de persoane.

Poliția din Noua Zeelandă a anunțat că a arestat patru persoane în urma atacului, trei bărbați și o femeie.

Din primele informații, se pare că atacatorul este un extremist australian.

Un număr neconfirmat de bombe artizanale au fost găsite în maşini în zonă şi au fost dezactivate.

„Este absolut tragic. Atât de mulți oameni afectați. Nu știm încă indentitatea celor morți pentru că moscheea este încă închisă”, a declarat comisarul de poliție Mike Bush.

Oficialul a făcut un apel la musulmanii din Noua Zeelandă să nu meargă la moschei în ziua de vineri.

„Una dintre cele mai negre zile ale Noii Zeelande”, a declarat premierul țării, Jacinda Ardern.

Sursa. a1.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*