Social

Reabilitarea clădirii IPJ Arad, mută „Arestul” la Timișoara

Reabilitarea clădirii IPJ Arad, mută „Arestul” la Timișoara
Adora Beauty

Conducerea IPJ Arad caută spațiu pentru a se muta. În ceea ce privește Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a IPJ Arad, cel mai probabil, se va face transferul la Timișoara până la finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Conform Aradon.ro, acum se finalizează caietul de sarcini, urmând să se primească ofertele pentru proiectare și execuție, în urma contractului de finanțare semnat de IPJ Arad și ADR Vest privind reabilitarea clădirii de pe strada Vârful cu Dor. Lucrările vor avea loc pe parcursul a 18 luni, acestea vizând reabilitarea „din temelii” a sediului Poliției. „În cursul anului trecut am semnat cu cei de la ADR Vest un contract de finanțare pentru proiectul <<Lucrări de reabilitare termică și modernizare spații de lucru la IPJ și la Unitatea Militară 0556 Arad >> și acum suntem în procedură de achiziţii. Sperăm ca în acest an să înceapă efectiv lucrările. Întregul proiect va fi implementat pe parcursul a 32 de luni și vizează reabilitarea termică și energetică prin îmbunătățirea izolației termice, anveloparea fundației, a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, termoizolarea, înierbarea parțială a terasei, precum și reabilitarea instalațiilor de încălzire a apei, reabilitarea sistemelor de ventilare și climatizare, cu achiziționarea de centrale fotovoltaice, instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică”, a explicat pentru Aradon.ro comisarul șef Ioan Tamaș.

În plus, proiectul vizează și lucrări de modernizare a clădirilor, optimizarea spațiilor de lucru, a zonei administrative, a zonelor de acces, recompartimentarea și refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalațiilor electrice, refacerea rețelei voce/date, a instalațiilor de alimentare cu apă rece și colectare de ape pluviale, a sistemului de iluminat, a celui de supraveghere video, precum și a sistemului de semnalare a incendiilor. Valoarea proiectului este de aproape 36 de milioane de lei.

(Foto: aradon.ro)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*