Eveniment

Imagini revoltătoare cu cadavrele unor căprioare pe un câmp din județul Arad

Imagini revoltătoare cu cadavrele unor căprioare pe un câmp din județul Arad
Adora Beauty

Zeci de căprioare au fost găsite moarte pe terenurile agricole din județul Arad. Totul s-a întâmplat din cauza agricultorilor care au împrăştiat substanţe toxice în zona Peregu Mic şi Pecica. Reamintim, toamna trecută aceeaşi otravă împrăştiată la întâmplare pe câmp a dus la moartea a zeci de iepuri sau vulpi, pe câmpurile din Arad.

A fost depusă o plângere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, iar lucrători de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, dar şi cei de la Criminalistică, s-au deplasat la faţa locului. Acolo au fost făcute măsurători, au fost ridicate probe şi au fost luate declaraţii. „Au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii animalelor. În funcţie de rezultatul buletinului de analize, se vor lua măsurile legale care se impun”, a transmis Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Probele au fost trimise la laboratorul DSVSA din Timişoara, singurul din zona de vest a ţării care poate efectua testele care să indice cauza morţii căprioarelor.

Pagubele produse sunt foarte mari. Potrivit specialiştilor, un exemplar de căprioară se ridică la 4.000 de euro, iar unul de cerb la 5.000 de euro.

(Foto Aradon.ro)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*