Social

Străzile din Timişoara unde şoferii de TIR sunt drastic amendaţi

Străzile din Timişoara unde şoferii de TIR sunt drastic amendaţi

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă să amendeze şoferii de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile referitoare la circulația mașinilor grele prin Timișoara. Aceştia continuă să pătrundă cu TIR-urile în zonele în care acest lucru este interzis, neținând cont de indicatoarele rutiere amplasate în acest sens. De asemenea, sunt amendaţi şi cei care nu respectă prevederile legale referitoare la taxa de transit sau parchează pe raza orașului.

Timp de două zile s-a acționat în toate zonele orașului, dar în special pe străzile G. Alexandrescu, A. Demetriade, A. Imbroane, unde s-au semnalat încălcări ale prevederilor OUG 195/2002, în HCL 638/2013 în HCL 486/2006, de către conducătorii autovehiculelor de mare tonaj.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 31.000 lei, în funcție de faptă. Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și, de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*