Sport

Lucian Miron de la CSU UVT Timișoara, campion național la şah

Lucian Miron de la CSU UVT Timișoara, campion național la şah

Cunoscuta expresie „cei din urmă care vor fi cei dintâi”, a fost valabilă și la Naționalele de Șah ale Seniorilor din 2019, desfașurate în perioada 1-10 martie, în Stațiunea Olănesti, judeţul Vâlcea, în organizarea lui Sofran Radu.

Din cei 51 de participanți la secțiunea Open, în ultima rundă, ultima partidă ce a fost în desfășurare a desemnat și Campionul Național. După o partidă spectaculoasă de luptă, rezultatul final aduce primul titlu de Campion național pentru IM-ul Lucian-Costin Miron, care reprezintă Clubul sportiv UVT Timișoara. După o luptă intensă și un avantaj construit cu multa grijă, dar și cu un joc aproape perfect, Lucian și-a adjudecat primul titlu de Campion național, cu 7 puncte din 9 partide, având 5 victorii și 4 remize, fiind neînvins în turneu. Pe podium s-a mai clasat campionul en-titre GM Tiberiu Georgescu, care reprezintă CS Vados Arad, iar pe locul 3 s-a clasat GM Marius Manolache, care evoluează pentru Medicina Timișoara.

Din cei trei câștigători, doar Lucian Miron a încheiat concursul fără înfrângere, lucru care s-a dovedit a fi decisiv și a condus la obținerea unui titlu de campion național absolut meritat de către jucatorulul de la UVT Timișoara, cel care conducea clasamentul și dupa runda a 7-a și a 8-a, rezistând în fruntea clasamentului până la final.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*