Educație

ARAD: Înscrierea în învăţământul primar, prima etapă

ARAD: Înscrierea în învăţământul primar, prima etapă

La finalul primei săptămâni de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, potrivit datelor înregistrate în sistemul electronic, la nivelul unităţilor de învăţământ au fost completate 1780 de cereri-tip de înscriere în învăţământul primar, astfel: pentru învăţământ tradiţional în limba română 1571 de cereri, pentru învăţământ în limba germană 80 de cereri, pentru învăţământ în limba maghiară 49 de cereri, pentru învăţământ în limba slovacă 6 cereri, învăţământ alternative educaţionale step by step 74 de cereri.

Părinţii/tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 22 martie 2019, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), la sediul unităţilor de învăţământ.

Până la această dată, au fost evaluaţi psihosomatic 239 de preşcolari care vor împlini 6 ani în perioada 1 sept. 2019 – 31 dec. 2019, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2019-2020.

Cele mai solicitate unităţi de învăţământ, după prima săptămână de înscriere, sunt: Liceul Teologic Baptist “Alexa Popovici” Arad, Liceul Naţional de Informatică Arad, Colegiul Naţional “Preparandia- Dimitrie Ţichindeal” Arad, Colegiul Naţional “Vasile Goldiş” Arad, Şcoala Gimnazială “Caius Iacob” Arad.

În data de 29 martie 2019 se vor afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar lista copiilor înscrişi după prima etapă şi informaţii privind numărul locurilor rămase libere.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*