Social

Sancțiuni aplicate pentru cei care formează rampe clandestine de deșeuri

Sancțiuni aplicate pentru cei care formează rampe clandestine de deșeuri

Polițiștii locali au acționat și în ultimele zile pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în ceea ce privește abandonările de deșeuri în cartiere, acolo unde ca urmare a acestor depozitări se formează rampe clandestine de deșeuri, cât și în privința celor care aruncă pe domeniul public diverse resturi alimentare și nealimentare. Toate acțiunile fac parte din cadrul campaniei ”Timișoara curată”, demarată la nivelul orașului.

Astfel, zilele trecute, echipajul Compartimentului Intervenție din cadrul Biroului Ordine Publică s-a deplasat în urma unei sesizări de str. Amurgului, unde a identificat o persoană care a abandonat mai multe deșeuri, printre care cutii din carton. Persoana în cauză, deși se mutase din blocul respectiv, a fost identificată rapid de polițiștii locali și a recunoscut că a aruncat resturile în locul respectiv, motiv pentru care a fost sancționată.

Un alt cetățean care a abandonat mai multe deșeuri provenite din curățenia podului de la imobilul de pe str. Viorelelor a fost de asemenea sancționată de polițiștii locali cin cadrul Biroului Sesizări și Evenimente.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au depistat, tot în aceste zile, un cetățean care a abandonat din autovehicului său mai multe deșeuri pe un teren viran de pe strada Zefirului. Sancțiunile aplicate în aceste cazuri sunt între 500 și 2000 lei. Pe de altă parte, polițiștii locali au continuat patrulările în civil în zona centrală a orașului pentru depistarea celor care aruncă pe jos gunoaie. În ultimele patru zile au fost aplicate în urma acțiunilor în civil, conform HCL 371/2007, 50 de sancțiuni contravenționale, după ce anterior, de la începutul anului, în zona pietonală, polițiștii locali au aplicate alte 50 de sancțiuni.

Poliția Locală atrage atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*