Social

USAMVB a deschis un Agrocampus cu produse tradiţionale

USAMVB a deschis un Agrocampus cu produse tradiţionale
Adora Beauty

Un proiect pornit la drum ca Agrovillage s-a concretizat, până la urmă, ca Agrocampus. Este o inițiativă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, care și-a produs să scurteze drumul de la producător la cumpărător.

Inițiativa are în atenție două obiective extrem de importante: pe de o parte, micul producător și produsul de casă tradițional, iar, pe de altă parte, interesul cumpărătorului și posibilitatea acestuia să aleagă ceea ce consumă. În felul acesta, îan parcarea Facultății de Management și Turism Rural au fost amenajate 16 căsuțe, care sunt puse la dispoziția micilor producători din întreaga zonă de vest și nu numai.

„Am dorit să creăm o platformă expozițională cu vânzare, adresându-ne în mod special producătorilor de o talie mai mică din punct de vedere al capacităților de producător, cei din zona aceasta a produselor tradiționale românești, în special din zona aceasta de vest a țării noastre, dar nu numai, ne adresăm producătorilor tradiționali din România. Am dorit să îi invităm la noi în universitate, creându-le această structură cu vizibiltate bună sau chiar foarte bună, pentru a-și putea vinde și promova produsele dumnealor”, a spus rectorul USAMVB, prof. univ. dr. Alin Cosmin Popescu la Radio Timişoara.

Printre expozanți, se numără chiar universitatea timișoreană prin produsele obținute la stațiunea didactică. Din cele 16 căsuțe, puse la dispoziție de universitate, până acum au fost semnate contracte de închiriere pentru 10 dintre ele, fiind ocupate doar 7. Dacă demersul va avea succes, conducerea universității este decisă să mărească numărul de căsuțe la 32.

Târgul funcționează în fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, începând cu ora 9:00.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*