Eveniment

24 de ore de foc pentru pompierii din Arad. Au avut 40 de misiuni

24 de ore de foc pentru pompierii din Arad. Au avut 40 de misiuni

40 de misiuni au avut în 24 de ore pompierii din Arad. Este vorba despre 14 incendii, 24 intervenții SMURD și două alte tipuri de intervenții.

Toate subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD au fost implicate în misiuni de intervenție în ultimele 24 de ore.

Din 14 incedii, 12 au fost de vegetație uscată. Într-un caz, incendiul s-a propagat la o fermă.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „din cele 14 incendii, 12 de vegetație uscată, 1 casă și 1 post trafo. În localitatea Cuied, un incendiu de vegetație uscată s-a propagat pe terenurile unei ferme și a aprins turbă depozitată, pentru a fi folosită la fertilizarea terenurilor. A intervenit Detașamentul de Pompieri Sebiș, Garda nr. 1 Sebiș cu o autospecială de stingere, o autospecială de teren și 9 subofiteri. Intervenția a durat mai bine de 5 ore”.

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din comuna Vladimirescu. Condițiile de care au favorizat dezvoltare și propagarea incendiului au fost, observarea târzie a evenimentului și vântul puternic. Casa fiind veche, planșeul despărțitor al podului era din lemn și s-a prăbușit în scurt timp. Focul a fost stins după circa patru ore, intervenția fiind dificilă din cauza întinderii incendiului și a riscului de prăbușire a construcției. O femeie a fost transportată la spital pentru că făcuse un atac de panică.

Pompierii din Arad au transmis nenumărate mesaje prin care recomandă populației să nu curețe terenurile agricole prin incendiere și să verifice cu specialiști instalațiile de curent și încălzire pentru că incendiile de acest fel pot genera pagube considerabile.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*