Economic

Protocol de colaborare între oamenii de afaceri din Timiș și cei din Tunisia

Protocol de colaborare între oamenii de afaceri din Timiș și cei din Tunisia

Ambasadorul Republicii Tunisia în România, Raja JHINAOUI  BEN ALI, s-a aflat luni într-o vizită la CCIA Timiș. Excelența Sa a fost însoțită de Secretar I al Ambasadei, Hasna Tizaoui Dkhilalli și de Seveatiean Armașu, Consul Onorific al Tunisiei la Timișoara.

Scopul vizitei a fost unul de identificare a oportunităților de afaceri și investiții în Tunisia și România. S-a convenit la o agendă de lucru comună pentru anul acesta, care prevede: participarea firmelor timișene la un forum economic organizat de Ambasada Tunisiei și CCIR la București, în aprilie cât și organizarea la Timișoara, în toamna acestui an, a unui eveniment similar complex, sub genericul “Ziua Tunisiei la Timișoara”, care să cuprindă un forum economic, întâlniri B2B, expoziție de produse tunisiene și un eveniment cultural. “Este prima mea vizită la Timișoara și sunt extrem de bucuroasă de primirea călduroasă pe care mi-a făcut-o Camera de Comerț din Timiș. Principalul scop al vizitei este consolidarea relațiilor economice și de colaborare între Tunisia și România și să consolidăm o colaborare descentralizată. Dorim să punem față în față organismele de sprijin ale antreprenorilor, să identificăm domeniile de interese și să organizăm misiuni economice în țările noastre. De asemenea, dorim să organizăm un forum economic, un eveniment complex la Timișoara. Ne-am propus să dăm o nouă dimensiune convenției de colaborare semnată de CCIAT și cea din Sousse, semnată în urmă cu câțiva ani”, a spus ambasadorul Tunisiei la București, Raja JHINAOUI BEN ALI.

Suntem onorați să avem astăzi vizita doamnei ambasador și credem că vizita de astăzi nu este una protocolară, ci una de lucru. În semestrul doi o să organizăm o zi a Tunisiei, zi în care va avea loc un forum de afaceri, întâlniri, de ce nu chiar și o înfrățire a orașelor, însă aici trebuie să-l convingem pe domnul primar să se înfrățească cu Sousse. Cu acest oraș avem deja un protocol de colaborare, am fost cu o delegație de afaceri acolo și sunt convinsă că și oamenii de afaceri din Sousse vor fi interesați de județul Timiș. Am prezentat în câteva cuvinte economia județului Timiș, am prezentat și activitatea Camerei de Comerț și rezultatul a fost că în noiembrie se va întâmpla la Timișoara ce se va întâmpla în aprilie la București, adică un forum de afaceri, o expoziție, un eveniment de mare anvergură, care se termină bineînțeles cu o gală”, a transmis Florica Chiriță, președinte executiv al CCIAT.

Totodată, s-a discutat despre reactivarea convenției de colaborare semnată în 2008 de către CCIA Timiș și CCI Sousse, document care să constituie cadrul formal de organizare a unor misiuni economice și schimburi de delagații între firme din județul Timiș și regiunea Sousse.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*