Turism

Târgul de Turism Vacanța Timișoara a dat startul planurilor de vacanță

Târgul de Turism Vacanța Timișoara a dat startul planurilor de vacanță

Târgul de Turism Vacanța Timișoara și-a deschis porțile pentru cei în căutare de noi destinații de vacanță, pe care să le rezerve la cele mai avantajoase prețuri. Cel mai mare târg de turism din vestul țării se desfășoară în perioada 1-3 martie 2019, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, și reunește zeci de agenții de turism care își prezintă pachetele de vacanță la prețuri reduse cu până la 30% pe perioada târgului.

Ne așteptăm ca și în acest an să avem între 7.000 și 8.000 de vizitatori care să descopere ofertele de vacanță ale agențiilor. Agențiile de turism expozante vin în întâmpinarea clienților cu pachete complexe, precum charter pentru Grecia – Creta, Zakynthos și, în premieră în acest an, insula Skiathos și insulele Sporade și Skopelos cu plecare din Timișoara. De asemeanea, și anul acesta sunt de interes pachetele cu zbor charter din Timișoara către Egipt, Tunisia, Dubai, Costa Brava și Costa Blanca, Antalya, Creta, Zakynthos. Destinațiile exotice sunt din ce în ce mai solicitate de turiștii români, astfel că și oferta agențiilor este variată: Republica Dominicană, Cuba, Mexic, Thailanda, Sri Lanka, Maldive, Mauritius, Seychelles, Zanzibar, Bali”, a declarat Raluca Ungureanu, președinte ANAT Regiunea Vest.

Prezent la deschiderea evenimentului, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat: „Am avut o discuție foarte bună cu reprezentanții agențiilor de turism, cu ghizi din Timișoara și acum că ne vom ocupa foarte serios de problematica turismului. Eu personal mă voi implica în această activitate, pentru a facilita turismul în Timișoara în toate sensurile. Sunt multe lucruri de făcut, pe care le vom pregăti împreună cu reprezentanții agențiilor. De asemenea, vom face un apel la dezvoltatorii imobiliari pentru construirea de hoteluri, capacitatea de cazare din Timișoara este deja depășită.”

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din vestul României spun că în perioada iulie – decembrie 2018 au fost acordate vouchere de vacanță în valoare de 223.267.904 EUR, vouchere care au avut un impact pozitiv pentru toți cei implicati: turiști, hotelieri, agenții de turism. Și în 2019 agențiile de turism acceptă voucherele de vacanță pentru plata sejurului în România, în ofertele acestora fiind incluse și numeroase destinații din țară, pentru care sunt pregătite circuite din Timișoara cu avionul, precum și pachete de weekend cu autocarul.

În cadrul târgului va exista un loc special amenajat pentru copii, unde vor avea parte de activități creative susținute de Fundația de Abilitare Speranța Timișoara și Asociația Little People România, în timp ce părinții vor solicita în voie informații despre ofertele de vacanță. Participanții se pot înscrie la tombola pregătită de organizatori, care va avea ca premii excursii în țară și străinătate.

Programul târgului va fi în intervalul orar 10:00 – 19:00, în toate cele trei zile, iar intrarea este gratuită.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, în colaborare cu Agenția de Publicitate Atu Advertising.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*