Cultură

Balázs Attila în „Henric al IV-lea” la Teatrul Maghiar din Timișoara

Balázs Attila în „Henric al IV-lea” la Teatrul Maghiar din Timișoara

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara pune în scenă un text celebru de Luigi Pirandello – „Henric al IV-lea” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, scenografia Adrianei Grand și muzica lui Cári Tibor. Spectacolul reprezintă întâlnirea celor doi renumiți creatori cu trupa timișoreană după o pauză de zece ani.

Piesa cu elemente tragice a fost scrisă de Luigi Pirandello în 1921 și îl prezintă pe un tânăr aristocrat care, în urma unui accident, este convins că este Henric al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, care a domnit în secolul al unsprezecelea.

Rolul titular i-a revenit lui Balázs Attila. În distribuție: Szabó Enikő, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Tar Mónika, Vass Richárd, Molnár Bence, Mihály Csongor și Lukács Szilárd. Muzica originală este interpretată live de o orchestră formată din 15 instrumentiști.

Colaborarea lui Victor Ioan Frunză cu Teatrul Maghiar a rămas în istoria acestei instituții ca cea mai prolifică perioadă de până acum, fiind realizate spectacole de succes precum: „Lorenzaccio” (1998), „Lecția” (2001), „Istoria comunismului, povestită pentru bolnavii mintali” (2003), „Hamlet” (2003, 2004) și mai ales „Rosencrantz și Guilderstern sunt morți”, care a fost distins cu Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol din anul 2009.

Primele reprezentații ale spectacolului „Henric al IV-lea”, director de scenă Victor Ioan Frunză, vor avea loc în 2, 3 și 4 martie de la ora 19,00 în Sala Mare a Teatrului.

Biletele se pot achiziționa de la teatru între orele 10-13 și 16-19 sau online, pe www.biletmaster.ro la prețul de 24 lei, respectiv 12 lei cu reducere. Spectacolul durează două ore, nu are pauză și este interpretat în limba maghiară cu traducere în limba română.

Foto: Adriana Grand

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*