Administrație

FOTO/Stadiul lucrărilor la Podurile Dragalina și Eroilor

FOTO/Stadiul lucrărilor la Podurile Dragalina și Eroilor

Lucrările la Podurile Dragalina și Eroilor decurg bine, anunță primarul Timișoarei, Nicolae Robu. De exemplu, cele două poduri care se fac pe lângă Podul Dragalina, în amonte și aval, sunt în fază avansată.

La ora actuală, la podul Dragalina s-a progresat mult. Concret, toți cei 24 de piloni, câte 6 pe fiecare mal al Begăi pentru fiecare nou pod, au fost realizați și s-a realizat platforma picior a podului pentru unul dintre poduri. Se va lucra în perioada următoare la realizarea platformei din amonte. Operația este una mult mai simplă și avansează mult mai repede decât până acum. A fost destul de delicat să se facă forajele la 17 metri adâncime, pt cei 6 piloni pe fiecare parte a begăi pentru fiecare pod. Sper că în timpul cel mai scurt să putem vedea și la acest al doilea pod, cel din amonte, la Dragalina, picioarele realizate și apoi să trecem la următoarele faze tehnologice”, a precizat edilul Timișoarei.

În plus, “la Podul Eroilor este mai simplu. Avem câte un pilon pe fiecarte mal al Begăi pentru fiecare dintre cele două noi poduri. Să fie clar, noi avem în construcție patru noi poduri, câte două la fiecare dintre cele două poduri existente, după 50 de ani, de când nu s-a mai construit niciun nou pod în Timișoara”, a spus primarul Nicolae Robu.

Reamintim, lucrările au fost suspendate pentru că s-au fost descoperit rețele de utilități altfel poziționate și altele decât cele avute în vedere de proiectant, care erau prevăzute în documentele de arhivă și au fost identificate prin explorările făcute în zonă pe teren.

La Podul Dragalina, lucrările vor dura aproximativ 10 luni şi vor costa 8,5 milioane lei. Reabilitarea Podului Eroilor costă peste 3,1 milioane de lei şi trebuie finalizată în nouă luni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*