Administrație

Guvernul va aloca 62 milioane lei pentru proiectul Centurii de Sud a Timișoarei

Guvernul va aloca 62 milioane lei pentru proiectul Centurii de Sud a Timișoarei

Centura de Sud a Timișoarei va primi o finanţare de 62 milioane lei în bugetul național. Anunțul a fost făcut azi de către fostul deputat PSD, în prezent la Pro Romania, Adrian Pau. Acesta mai susține că restul investiţiilor din Timişoara au fost neglijate de către Guvern, iar banii alocaţi fiind puţini.

Centura Timişoarei va costa 359,062 milioane lei, iar lucrarea are o durată de execuție de 36 de luni.“Discutăm despre sume care nu sunt decât credite de angajament. În afară de Centura de Sud a Timișoarei nu sunt alocați bani pe proiecte de nicăieri. Sunt trecute 2 proiecte modernizarea drumului de la Timișoara la Moravița, unde este alocată o sumă foarte mică pentru studiul de prefezabilitate. Avem o sumă insignifiantă!  Pentru studiul de fezabilitate pentru drumul de la Timișoara la Moravița, o sumă mică pentru un început de studiu de prefezabilitate de legare a autostrăzii A 1 de DN 69, la Sânandrei.”, a transmis deputatul Adrian Pau.

Varianta Centurii de Sud va avea 25,4 kilometri. In plus, proiectul are prevăzută ridicarea a trei poduri și nouă pasaje. Firma constructoare desemnată câștigătoare este Tirrena Scavi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*