Educație

Grevă japoneză în şcolile din Timiș

Grevă japoneză în şcolile din Timiș

Cadrele didactice din toate școlile din județul Timiș au declarat, astăzi, greva japoneză. Protestul este motivat de intenția Ministerului Educaţiei de a scoate orele de educaţie fizică din orarul elevilor din clasele 0 – III, ceea ce ar afecta în jur de două sute de profesori de specialitate din judeţ.

„Este vorba despre o stare de nemulţumire latentă, care a răbufnit acum, când există un proiect de hotărâre prin care ministerul a dorit să scoată orele de educaţie fizică de la clasele 0 – III. De fapt, s-ar fi găsit o alternativă, în sensul ca orele să le fie reincluse în obligaţii învăţătorilor, dar acest lucru ar presupune ca două sute de profesori de sport din judeţul Timiş să rămână fără ore şi să ajungă şomeri”, a spus liderul filialei Timiş a Sindicatului ‘Spiru Haret’, Virgil Popescu la Radio Timişoara.

El a adăugat că nemulţumiri sunt mai multe în rândul cadrelor didactice, inclusiv neacordarea unor sporuri pentru condiţii de muncă.

Liderul sindical a mai precizat că așteaptă un răspuns ferm al ministrului Educației, în funcție de care vor fi hotărâte eventuale acțiuni de protest.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*