Social

Meteorologii anunţă cod galben de ploi

Meteorologii anunţă cod galben de ploi

De luni, 11 februarie, de la ora 20:00 până în 13 februarie, ora 10:00, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă.

În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h

 COD GALBEN

De astăzi, 11 februarie 2019, de la ora 22:00 până în 13 februarie 2019, ora 02:00, în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin și Hunedoara și zona de munte a județelor Bihor, Arad și Timiș, vor fi ninsori importante cantitativ, cantitățile de apă cumulate depășind local 20 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis reprezentanţii DRDP Timişoara.

Dispecerat DRDP Timișoara: 0256.246620.

https://www.facebook.com/DRDP.Timisoara/

www.drdptm.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*