Eveniment

Astăzi sărbătorim Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112

Astăzi sărbătorim Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112

Deși sunt zeci de oameni care ar merita menționați, oameni care răspund cu celeritate la urgențele dumneavoastră anunțate prin apel la numărul unic 112, astăzi cei de la ISU Timiş ne vorbesc despre plutonier adjutant șef Cosmin Hîj, șef gardă intervenție în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara.

“Cosmin este un OM simplu, tăcut, aproape timid, dar în același timp, extrem de puternic și autoritar în timpul intervențiilor. „La intervenții, el vorbește, noi doar facem ce ne spune el”, îmi spun râzând colegii săi de tură. Nu-i place să se laude cu reușitele lui, dar încă ne întrebăm „oare câte sute de persoane ar trebuie să-i mulțumească pentru simplul fapt că au rămas în viață în urma unui accident grav…?!”.

A ajuns în familia pompierilor timișeni încă din anul 2002, iar din anul 2003, Cosmin a participat la sute de intervenții de descarcerare și a salvat sute de vieți. A văzut atâta durere și suferința a zeci de victime prinse între fiarele contorsionate ale autovehiculelor, încât chiar și cel mai bun profesionist în domeniul situațiilor de urgențe ar avea ceva de învățat de la el.

Cea mai înaltă performanță de care se bucură Cosmin, este faptul că în 15 ani de intervenții pentru descarcerarea persoanelor, nu a existat nicio victimă care să moară în timpul manevrelor.

De asemenea, Cosmin ne-a reprezentat cu mândrie, în ultimii 6 ani, la Competițiile Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, ca și comandant al echipajului de descarcerare, dând dovadă de mult profesionalism și îndemânare”, au transmis, luni, reprezentanţii ISU Timiş.

Ca el sunt mulți Salvatori! Oameni tăcuți, ascunși în spatele unor măști, sau echipamente de protecție, care nu se laudă cu nimic, cu toate că ei sunt cei care au salvat sute de vieți și merită tot respectul nostru!

La mulți ani, dragi salvatori! La mulți ani tuturor celor care răspund la numărul unic de urgență 112!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*