Administrație

Timișoara va primi 44 de autobuze electrice noi

Timișoara va primi 44 de autobuze electrice noi

Timișoara va primi 44 de autobuze electrice noi. Acestea vor fi cumpărate de Ministerul Dezvoltării, cu fonduri europene.

Anunțul a fost făcut vineri de edilul Nicolae Robu. Proiectul prevede dotarea Municipiului Timișoara cu 44 de autobuze electrice de 18 m și 59 de stații de încărcare, dintre care 15 sunt rapide și 44 lente. Stadiul proiectului este de licitație în derulare pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Valoarea celor  44 de autobuze electrice se ridică la 30 milioane euro.“Proiectul de achiziție a 44 de autobuze electrice este deja în fază avansată. Licitația este în derulare pe SEAP. Acest proiect este în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Vom avea 44 de autobuze electrice. Probabil acestea vor urma să vină în a doua jumătate a acestui an. Nu știu în cât timp de scurt vor fi livrate toate. Sperăm că licitația va fi finalizată într-un timp scurt”, a transmis primarul Nicolae Robu.

În plus, municipalitatea a aplicat și pentru un proiect care îi permitea să cumpere 50 de troleibuze prin Administrația Fondului pentru Mediu. Proiectul a fost, însă, respins, dintre orașele care au cerut bani obținând finațare doar Bucureștiul și Brașovul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*