Administrație

Discuţiile pe tema bugetului de la nivel naţional, printre nemulțumirile primarilor

Discuţiile pe tema bugetului de la nivel naţional, printre nemulțumirile primarilor

Primarul comunei Variaş, Nicolae Birău, este nemulţumit de discuţiile pe tema bugetului de la nivel naţional. Potrivit acestuia, în timp ce guvernanţii anunţă bani mai mulţi pentru primării, edilii se plâng de diminuarea sumelor alocate.

În Variaş, bugetul va fi mai mare cu un milion de lei, însă cheltuielile cresc cu două milioane.“Există o mare problemă la ora actuală cu stadiul adoptării bugetului de stat. Discuțiile care se poartă sunt scoase din context și fiecare își prezintă doar partea care îi convine. Bugetul Primăriei Variaş creşte într-adevăr cu aproximativ un milion de lei, ca urmare a alocărilor de anul acesta. Dar, totodată se modifică şi partea de cheltuieli, în contextul în care partea socială se transferă către unităţile administrativ teritoriale, ceea ce înseamnă un cost dublu faţă de creşterea pe care o avem. Sunt bani care vor ieși din bugetele UAT-urilor și vor merge către Asistența Socială, către oameni care au dreptul să primească acești bani”, a explicat Nicolae Birău, primarul comunei Variaş.

Primăriile au la dispoziţie doar 1/12 din bugetul anului trecut şi nici nu pot să încheie contracte pentru lucrări de infrastructură sau alte investiţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*